Germanii testeaza paharele de cafea reutilizabile. Sunt spalate si folosite de sute de ori

0
121

Circa 2,8 miliarde de pahare de cafea de unica folosinta sunt aruncate anual, in Germania, cu consecinte asupra mediului. Plecand de la aceasta realitate, intr-un oras din Germania se testeaza o cale de a elimina din circuit aceste pahare si inlocuirea lor cu unele reutilizabile.

Initiativa se numeste „Freiburg Cup” si apartine universitatii din oras, informeaza BBC. Aceasta presupune intrarea in circuit a unor pahare din plastic rezistent, care sa poata fi spalate inclusiv in masinile de spalat vase.

Viata unui pahar de cafea – care in normal e necesar doar 15 minute – ar putea fi mult prelungita. Acesta ar putea fi spalat de sute de ori si folosit tot de atatea ori.

Paharele au fost puse deja la dispozitie de catre autoritati, acestea fiind spalate si folosite apoi in cafenele si alte localuri care si-au anuntat intentia de a lua parte la program. Pana acum, 16 localuri si cafenele au intrat in program.

Pentru Germania, problema paharelor de cafea de unica folosinta este una noua, care nu exista in urma cu 10 ani. Insa cum germanii au devenit „o natie de dependenti de cofeina”, problema a aparut, inevitabil.

Initiativa din Freiburg vine dupa una asemanatoare in Tubingen si dupa experimente similare in Berlin si Rosenheim.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ