Masacru la un liceu comis de 2 adolescenţi înarmaţi, care apoi s-au sinucis

Doi adolescenţi înarmaţi au comis un adevărat masacru la un liceu din Sao Paulo, în Brazilia. Atacul lor s-a soldat cu cel puţin 10 morţi şi 23 de răniţi, anunţă anchetatorii. Printre cei decedaţi sunt şi tinerii atacatori, care s-au sinucis.

Potrivit poliţiei braziliene, cei doi adolescenţi care au atacat în liceul din Sao Paulo sunt foşti elevi ai şcolii.

Masacru cu pistol şi cuţit

Cei doi atacatori au venit cu o maşină albă. Tăcuţi, au intrat în curtea şcolii. Martorii spun că, atunci când au apărut în clădire, unul avea un pistol, iar celălalt un cuţit.

Anchetatorii au găsit însă în şcoală şi un arc cu săgeţi, cocktailuri Molotov, dar şi o geantă în care era un posibil dispozitiv exploziv artizanal, spune postul brazilian Globo TV.

Mărturii terifiante

Adolescenţii au început să atace elevii şi profesorii. Au fost momente teribile, povestesc martorii.

„Eram la masă când am auzit 3 focuri de armă. Am fugit şi am încercat să sărim un zid. Atacatorii au venit după noi şi au împuşcat mulţi. Dar arma i s-a descărcat, iar noi am reuşit să scăpăm”, povesteşte Rosni Marcelo Grotliwed, un elev de 15 ani.

Celălalt atacator, înarmat cu cuţit, a atacat şi el copiii.

„Prietenul meu a fost înjunghiat în umăr, iar altul a fost împuşcat. Eu am fugit cu un alt prieten acasă, dar m-am întors, după alt coleg”, povesteşte un alt elev.

La final, cei doi atacatori s-au sinucis. Cadavrele lor au fost găsite de forţele de intervenţie.

Bilanţ sângeros al atacului

Conform poliţiei, cei doi adolescenţi au omorît 8 persoane, înainte ca să îşi ia şi ei viaţa. 4 elevi şi doi oficiali ai liceului au fost ucişi în clădire, iar alţi doi elevi au murit la spital, din cauza rănilor grave. Alte 23 de persoane au fost rănite.

Conform anchetatorilor, înainte de a comite atacul, cei doi adolescenţi au împuşcat un bărbat, la o spălătorie aflată nu departe de liceu. Victima a fost foarte grav rănită şi operată. 

Cauzele masacrului, deocamdată, nu sunt cunoscute, spun anchetatorii. Liceul are 693 de elevi, dar şi 358 de copii din clase de gimnaziu.