Sebastian Ghiță A DISPĂRUT după o întâlnire cu șeful SRI: DNA îl caută peste tot

0
130

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia DNA Ploieşti a emis, miercuri, mandat de aducere, este căutat de poliţiştii pe raza întregului judeţ Prahova, aceştia desfăşurând „întreaga gamă de activităţi” pentru punerea în executare a mandatului.

Conform ultimelor informații ale unor surse judiciare, Ghiță ar fi fugit din țară, deși îi era interzis. Turcia se pare că ar fi țara aleasă de fostul deputat. Ghiță a dispărut chiar după o întâlnire cu șeful SRI, Eduard Hellvig.

”Era luni seară, după dezvăluiri. L-am văzut, ultima dată, la o reuniune convocată de șeful SRI cu ocazia desparțirii de fosta Comisie de Control a SRI din Parlament. Sper să fie sănătos. Doar o problemă de sănătate îl împiedica să participe.”, a spus colegul din PRU al lui Ghiță, Daniel Savu, fost senator.

Sebastian Ghiță a scăpat de filaj, pe DN1, între București și Ploiești, după ce a plecat de la întâlnirea de la SRI.

El era filat de polițiștii de la Direcția de Operațiuni Speciale încă de săptămâna trecută la soolicitarea procurorilor DNA.

Ghiță a condus cu viteză foarte mare pe DN1, cu aproximativ 200 de km/h, așa că polițiștilor le-a fost greu să îl urmărească.

La un moment dat o altă mașină le-a tăiat calea și au pierdut urma lui Sebastian Ghiță. Aceștia au condus până la locuința acestuia, unde au observat mașina parcată în curtea locuinței, însă din acea seară de la ora 23:00 nu s-a mai putut lua legătura telefonic cu acesta.

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii susțin că Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul.

„Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine.

Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Conform sursei citate, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi.

„În acest scop, Ponta Victor, împreună cu Ghiță Sebastian, i-a solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la inițiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiță Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.

În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivență cu inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte”, spun anchetatorii.

Potrivit acestora, Sebastian Ghiță a fost confirmat de către Victor Ponta, în calitate de președinte al partidului, drept candidat într-un colegiu din județul Prahova, după primirea celor 220.00 de euro.

DNA notează că, în urma alegerilor, Ghiță a dobândit calitatea de deputat.”

Surse: Digi24 și News.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ