Legea care elimina 102 taxe a fost promulgata de Iohannis

1
140

Legea care elimina 102 taxe, inclusiv timbrul de mediu si taxa radio-TV, a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele nu mai avea nicio alta optiune legala decat sa o promulge, dupa ce a retrimis-o in Parlament, iar CCR a anuntat ca este constitutionala.

Acehost foloseste codul „tryitforabuck” pentru a primi hosting la doar 1$ pentru 3 luni de gazduire

De altfel, joi era ultima zi in care Iohannis era obligat sa promulge legea, dupa ce Parlamentul a respins in regim de urgenta reexaminarea, pe 28 decembrie.

Iohannis s-a adresat si Curtii Constitutionale si pe 16 decembrie magistratii au decis ca „niciuna dintre criticile la adresa legii nu si-a gasit o justificare constitutionala”.
Ce riscuri exista dupa eliminarea acestor taxe

Reamintim ca legea initiata de Liviu Dragnea a trecut intr-un timp record prin Parlament, in luna octombrie, chiar inainte de startul campaniei electorale.

Premierul de atunci, Dacian Ciolos, si ministrii sai au avertizat ca eliminarea tuturor acestor taxe, fara a le inlocui cu altceva, va provoca o gaura de 1,6 miliarde de lei la buget.

Atat seful statului, cat si membrii Guvernului Ciolos au avertizat ca prin aceasta lege Romania risca sa depaseasca tinta de 3% de deficit, agreata de tara noastra in fata organismelor internationale.

O speta particulara a fost eliminarea taxei radio-TV. De altfel, in momentul in care a reintors legea in Parlament, Iohannis a cerut ca aceasta taxa sa fie pastrata. Atat el, cat si Guvernul Ciolos, dar si conducerea televiziunii si radioului public au atras atentia ca eliminarea taxei radio-TV si finantarea direct de la buget a acestor institutii media de stat vor pune in pericol independenta lor.

Iohannis si Guvernul Ciolos au criticat si eliminarea timbrului de mediu, spunand ca sunt afectate programele finantate din fonduri externe nerambursabile in lipsa unor masuri compensatorii si sunt incalcate si normele UE in materie.

 Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ