Guvernul a dat lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament

0
90

Ca un talhar, pe furis si in miez de noapte, Guvernul Grindeanu a dat o lovitura incredibila sistemului de justitie si a adoptat o ordonanta de urgenta care amputeaza practic Codul Penal in asa fel incat se asigura ca foarte multi politicieni penali scapa fara nicio grija.

Mai exact, noua OUG, adoptata intr-o sedinta nocturna si fara ca macar sa fi fost anuntata si pusa pe ordinea de zi, prevede dezincriminarea abuzului in serviciu pentru prejudicii sub 200.000 de lei. Astfel, scapa de justitie o multime de politicieni, inclusiv Liviu Dragnea, care este judecat intr-un astfel de dosar.

eMAG – Samsung Blue Week – 31 ianuarie – 6 februarie

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea beneficiaza direct de prevederile noilor ordonante. In cazul sau, prejudiciul este de 108.000 de lei, sub pragul de 200.000 impus de noul proiect de lege privind abuzul in serviciu.

In cazul angajarilor ilegale de la Protectia Copilului Teleorman, Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Prin dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu, el ar ramane doar cu o acuzatie de instigare la fals, o infractiune minora.

Acehost foloseste codul „tryitforabuck” pentru a primi hosting la doar 1$ pentru 3 luni de gazduire

Odata ce ar intra in vigoare si legea gratierii, ar disparea pedeapsa de doi ani cu suspendare primita in dosarul Referendumului. Astfel, Dragnea nu ar mai risca nicio pedeapsa in cazul in care ar fi gasit vinovat in dosarul Protectia Copilului Teleorman.

Ordonanta a fost deja publicata in Monitorul Oficial si isi va produce efectele dupa 10 zile.

In plus, de ordonanta va beneficia si ministrul Justitiei, Florin Iordache, pe numele caruia exista deja un denunt pentru favorizarea infractorului, in cazul in care DNA ar decide sa-l urmareasca penal, fix din cauza ordonantei de la ceas de seara.

Chiar aceasta favorizare este dezincriminata in cazul in care e vorba de emitere, aprobare sau adoptare de acte normative, adica daca in dosar sunt implicati membri ai Guvernului.

Cat despre gratiere, Guvernul a decis sa o trimita ca proiect de lege in Parlament, asa ca pentru cei deja condamnati mai dureaza pana sa se vada liberi, desi urgenta pana acum a fost argumentata ca fiind data de supraaglomerarea din puscarii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ