Fostele directoare de la Ambulanta Brasov, condamnate pentru ucidere din culpa.

0
150
ambulanta-brasov

Fosta directoare a ambulantei Brasov (Vaitis Marioara) si o directoare medicala (PIROSKA MAGDALENA ) au fost condamnate fiecare la cate trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa.

O femeie a murit indirect din cauza lor, a stabilit instanta, pentru ca echipajul de salvare a ajuns prea tarziu. Cele doua directoare au fost acuzate ca favorizau o firma privata care colabora cu Serviciul de Ambulanta, dar care nu s-a dus la interventie. Sentinta de acum nu este definitiva.

Femeia in varsta de 44 de ani a murit in septembrie 2011, dupa ce i s-a facut rau intr-un hotel din Poiana Brasov. Cand au primit apelul prin care se solicita ajutor, dispecerii au trimis la caz o masina de salvare privata, care avea contract cu Serviciul de Ambulanta.

Conform procurorilor, ei respectau o instructiune a conducerii, care le cerea sa directioneze catre firma respectiva sapte curse pe zi. Ambulanta privata nu a ajuns insa la pacient, iar echipajul SMURD trimis acolo mai tarziu n-a mai putut s-o salveze pe femeie.

Judecatoria Brasov le-a condamnat pe Magdalena Piroska si Mioara Vaitis, care conduceau la acea vreme Serviciul de Ambulanta, la cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Magistratii au mai stabilit in acest dosar o amenda penala de 100.000 de lei pentru serviciul de Ambulanta, daune materiale de 14.500 de lei si daune morale de 80.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ