Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne audiat la DNA în dosarul OUG 13

0
273

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a venit luni la Direcţia Naţională Anticorupţie, surse judiciare declarând că a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul privind OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă.

Carmen Dan a ajuns la sediul DNA în jurul orei 09.50 şi la intrare nu a dorit să facă nicio declaraţie despre dosarul în care a fost citată şi nici în ce calitate va da declaraţii.

Potrivit unor surse judiciare, ministrul Carmen Dan a fost citată de procurorii anticorupţie pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind OUG 13.

În acelaşi dosar, săptămâna trecută au fost audiaţi, tot în calitate de martor, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu.

Şi foştii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima au dat declaraţii în calitate de martor în acest dosar, ambii declarând că nu au contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

Sursă: news.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ