Românii, campioni la traficul de internet mobil

0
123
Românii, campioni ,traficul ,internet, mobil,Veritel,Tehnologia ,servicii,publice,electronice
Românii, campioni ,traficul ,internet, mobil,Veritel,Tehnologia ,servicii,publice,electronice

Utilizatorii români de telefonie şi internet pe mobil au consumat, în medie, 500 MB trafic/lunar, la nivelul primului semestru al anului, respectiv au trimis 74 de SMS-uri naţionale şi au apelat 262 de minute de pe terminalul propriu, arată datele Veritel.ro, citate de Autoritatea Naşională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat de presă.

 Start learning on Udemy today!

Conform aplicaţiei de comparare a ofertelor telecom, în primul semestru din 2016, utilizatorul mediu de telefonie fixă a vorbit, în fiecare lună, 38 de minute în reţea şi 30 de minute în afara reţelei, traficul menţinându-se constant faţă de semestrul II din anul anterior.

„Cifrele indică o creştere de 50% a consumului de internet pe mobil realizat lunar de utilizatorii români, în semestrului I al acestui an, comparativ cu semestrul de raportare anterior, ceea ce ne arată că există în continuare o cerere susţinută pentru tehnologii mobile de ultimă generaţie, care permit viteze superioare de transfer de date”, declară Eduard Lovin, director executiv Reglementare, ANCOM.

Datele oficiale relevă faptul că utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil din România consumă lunar 499 MB trafic de internet mobil (faţă de 336 MB, în intervalul de raportare precedent), trimite 73 de SMS-uri naţionale, dintre care 59 în reţea proprie şi 14 în afara reţelei. De asemenea, acelaşi utilizator apelează, în medie, 262 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (177 de minute), cât şi în afara reţelei (85 de minute).

Cine este Veritel.ro 

Veritel.ro este un instrument independent şi ne-comercial dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicaţie este gratuit, nefiind condiţionat în niciun fel, iar utilizatorii au acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

Proiectul ‘Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali’ a fost implementat de ANCOM în cadrul Operaţiunii 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare’ a Domeniului Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice’, din Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, aferente Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice’, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). (Agerpres)

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ