Google va face continutul piratat mai greu de gasit incepand cu 1 iunie 2017

0
476

Google, impreuna cu alte firme de motoare de cautare, va introduce un „cod voluntar anti-piraterie” in acest an si urmareste sa scada pirateria, ca urmare a presiunii din partea industriei de divertisment.

Firme precum Motion Picture Association of America (MPAA) au criticat mult timp Google pentru faptul ca nu face suficient de mult pentru a combate asa-numitii „pirati” si au sustinut chiar ca „motoarele de cautare sunt responsabile pentru ca imping oamenii spre incalcarea drepturilor de autor, chiar daca acestia nu cauta in mod activ sa faca acest lucru”.

 

Google a luat deja unele masuri pentru a incerca sa reduca pirateria, insa a refuzat mult timp sa elimine din rezultatele cautarii site-uri intregi, avand in vedere ca acestea pot oferi si continut legal disponibil pentru download. In aceste zile, firma este inundata cu solicitari de eliminare. Anul trecut a dezvaluit ca i se solicita sa elimine 100.000 de link-uri catre continut piratat in fiecare ora.
Firma a fost de acord sa semneze un nou cod „anti-piraterie” pentru combaterea continutului care incalca dreptul de autor.
Potrivit rapoartelor, in urma mai multor discutii prezidate de British Intellectual Property Office, Google si alte companii din domeniul cautarii au cazut de acord ca acest cod sa intre in vigoare pana la 1 iunie 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ