De ce e bine sa folosim design responsiv ?

0
123
web-design-responsive

Crearea unui website se poate dovedi o adevărată tortură, mai ales dacă vă doriți să creați nu un simplu wesbite, ci un wesbite ce ar atrage cât mai mulți clienți, care ar impresiona vizitatorii și ar contribui la creșterea ratei de conversie.

Pentru aceasta e bine de știu că designul unui website joacă un rol foarte important, mai ales designul adaptabil.

Conceptul de design adaptabil este un concept relativ nou, care a apărut prin anii 2010, când utilizarea internetului de pe dispozitivele mobile a crescut brusc. Dacă ar fi să descriem pe scurt acest concept, ar fi că acesta se poate adapta oricărui design de pagină, indiferent de rezoluția ecranului.

Indiferent de tipul de dispozitiv de pe care este accesat website-ul, fie laptop, tabletă, desktop, sau telefon, designul wesbite-ului se va adapta pentru fiecare dintre aceste dispozitive.

Deci care sunt avantajele folosirii de design responsiv ?

  1. Designul adaptabil utilizează griduri fluide – dacă până nu demult toți designerii web foloseau griduri fixe, acum o dată cu creșterea popularității telefoanelor și a tabletelor care au rezoluții diferite, designul web, obligatoriu trebuie să folosească griduri web care pot redimensiona proporțiile website-ului
  2. Imagini flexibile – care la fel ca și gridurile au capacitate de a-și modifica dimensiunile în dependență de dispozitivul de pe care este accesat website-ul
  3. Interogările media [media query]– aici e cumva mai complicat de înțeles, pentru că acest avantaj implică proprietățile CSS.
  4. Vizibilitatea – designul responsive crește vizibilitatea și lizibilitatea informației dar și indexarea website-ului sau a aplicației în motoarele de căutare. Monitorizarea se poate face ușor. Google favorizează platformele create cu design responsiv.
  5. Procesul de navigare – navigarea se face mai ușor, iar spațiul de navigare este mai mare.
  6. Mentenanță –  este mai ușor de întreținut, atunci când dorești să faci un update. Deși în primă faza costurile sunt mai mari, un simplu update pe site se face cu ușurință pentru toate device-urile: desktop, tabletă și smartphone.
  7. Design-ul responsive poate crește rata de conversie cu până la 30% în comparație cu design-ul standard

Fiți foarte atent în momentul în care angajați un web designer, asigurați-vă că acesta cunoaște foarte bine subtilitățile și trenedurile de sezon în ceea ce privește utilizarea designurilor adaptabile. Acest lucru o să vă asigure crearea unui website de succes, accesat de mii de persoane.

Cumparati teme/sit-uri wordpress responsive

Evident nu vă lăsați amăgiți de ideea că doar designul unui website vă pot influența vânzările, în jocurile afacerilor contribuie o mulțime de factori, ceea ce trebuie să faceți dvs ca companie, este să studiați foarte bine fiecare factor și să aplicați cele mai bune metode pentru ca să reușiți.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ