Ce este un podcast şi ce aplicaţie foloseşti să îl asculţi?

0
154

Podcast, un cuvânt foarte interesant care începe să îşi facă apariţia şi în România. Ca să răspund la prima parte a întrebării, ce este un podcast? Pe scurt este un fişier audio pe care îl poţi descărca de pe internet şi îl ascultă pe laptop, PC sau dispozitive mobile. Ca să fiu mai clar revin cu încă o întrebare. Asculţi radio pentru muzică sau pentru emisiunile realizate?

Cel puţin mie mi s-a întâmplat de câteva ori să ajung la lucru şi să mai rămân câteva minute în maşină ca să aud gluma sau informaţiile de la radio. Dar cum ar fi să îmi descarc matinalul de la radio şi să îl ascult mai târziu când am puţin timp liber? Ei bine, asta e un podcast, o înregistrare a unui interviu, emisiune sau matinal de la radio. Şi de obicei un podcast se împarte într-o serie de episoade.

E o metodă foarte bună de a te informa într-o pauză de 10 – 15 minute despre topic urile care te interesează. Sincer şi eu am fost puţin sceptic când am auzit de această metodă de a acumula informaţii, dar mi-am schimbat părerea după câteva utilizări. Şi pentru că este o metodă audio de informare sau amuzament (pentru că sunt şi podcast-uri cu bancuri), o poţi utiliza chiar şi la volan, când te deplasezi cu mijloacele de transport în comun sau în timpul unei plimbări prin parc.

Şi acum să trecem la una din cele mai bune aplicaţii pentru podcast-uri, acum disponibilă şi în România. Player FM 3.6 are peste 2 milioane de instalări și un rating de 4.5 stele în Magazinul Play. O dată cu ultimul update aceasta aplicaţie şi-a extins şi acoperirea lingvistică.

De acum în colo este disponibilă şi în Persană, Turcă, Arabă, Ucraineană, Olandeză, Poloneză, Suedeză, Vietnameză, Indoneziană, Română și Greacă. Da, e şi limba Romana în această listă. Şi asta nu înseamnă doar o traducere a aplicaţiei, sunt disponibile chiar şi podcast-uri în limba Romană.

Ce-i drept, nu sunt foarte multe podcast-uri Româneşti, dar încep încet să apară.

Am avut plăcerea de a testa această aplicaţie puţin înainte să îşi facă apariţia şi pentru România. Principalul atu la Player FM 3.6 este capabilitatea de a setea categoriile în funcție de preferințe şi de a descoperi podcast-uri noi în funcţie de acele preferinţe.

Pe scurt îţi va recomanda ce îţi place! Ultimele episoadele de la canalele la care te-ai abonat vor fi descărcate automat prin WiFi. Şi ca să nu îţi mance prea mult din memoria telefonului, poţi selecta câte episoade sunt descărcate şi pentru ce canale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ