Gripa a mai făcut o victimă în România! Un bărbat de 32 de ani a murit, în urmă cu puțin timp, în spital!

Un bărbat în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața din cauza gripei, la Spitalul Județean din Timișoara, după ce a fost transferat de la Spitalul Județean din Arad. Este al doilea deces înregistrat în România, în acest sezon. 

Bărbatul de 32 de ani a ajuns la spitalul arădean în 25 decembrie cu insuficiență respiratorie. A fost internat pe secția ATI pentru că nu putea respira. Când starea i s-a înrăutățit, pacientul a fost mutat la Timișoara, în 29 decembrie. Între timp, medicii de la Arad au trimis un set de analize la un Institut din București pentru confirmarea prezenței virusului gripal.

Medicii de la Timișoara au încercat să îi salveze viața, dar a fost prea târziu, întrucât complicațiile și agresivitatea bolii i-au adus sfârșitul.

Zilele trecute, un bărbat de 63 de ani a murit la Galați din cauza gripei. Acesta nu era vaccinat anti-gripal, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, din cele 67 cazuri de gripă, 11 sunt de gripă cu virus AH1, 19 de gripă cu virus AH3, 36 de gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B.

Până la data de 30 decembrie 2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.