Frate şi soră, înecaţi într-o groapă cu apă, la Bălteni. Băieţelul de 9 ani a încercat să-şi salveze surioara

O tragedie uriaşă a lovit la Bălteni, în Dâmboviţa, după ce doi copii au căzut într-o groapă uriaşă cu apă şi s-au înecat. Băieţelul de 9 ani ar fi văzut când sora lui, o fetiţă de 7 ani, a alunecat în groapa cu apă şi a încercat să o salveze, pierind şi el.

Cei doi copii au cazut într-o groapă excavată, care ar face parte dintr-o staţie de epurare lăsată nesupravegheată şi nepăzita, care s-a umplut cu apă de ploaie.

Copii înecaţi într-o groapă cu apă, în Dâmboviţa

Doi copii au murit înecaţi la Bălteşti, frate şi soră, într-o groapă plină cu apă de lângă o staţie de epurare. Fetiţa ar fi alunecat în groapă, iar băiatul a încercat să o prindă, nu a reuşit, apoi s-a dus după ea să o salveze, însă a pierit şi el.

Pompierii au ajuns imediat la faţa locului şi au reuşit să îi scoată pe copii din apă. S-au efectuat manevre de resuscitare, însă cei doi copii în vârstă de 9 şi 7 ani nu au putut fi salvaţi.

Pe locul unde a fost făcută groapa se construieşte o staţie de epurare, de către o firmă din Brazi, Judeţul Prahova, staţie care ar urma să deservească zona respectivă. Primarul spune ca a fost încercuita zona cu bandă, de mai multe ori, dar că a fost furată banda. De asemenea, el spune că i-a atenţionat în repetate rânduri pe locuitori să nu-şi mai lase copii să se joace acolo.

Poliţiştii anunţă că au deschis o anchetă, pentru a stabili exact cauzele producerii incidentului.