Parlamentul European solicită impunerea vizelor pentru cetățenii americani, pentru că SUA nu ridică restricțiile pentru români și cetățenii din alte patru state UE

0
301
Imagine generica prezentind un pasaport romanesc pe harta Europei. Noile reglementari privind regimul frontierei au intrat in vigoare duminica, 29 ianuarie 2006, astfel ca pasapoartele romanilor care au stat in strainatate mai mult de 90 de zile nu mai sunt retinute la intrarea in tara, iar actele de calatorie ridicate de autoritati din acest motiv urmeaza a fi returnate titularilor.

Parlamentul European solictă Comisiei Europene să impună vize cetățenilor americani, din cauză că Washingtonul nu a ridicat vizele pentru cinci state mebre, printre care și România.

Într-o rezoluție adoptată joi, europarlamentarii au cerut să se adopte măsurile descrise mai sus în cel mult două luni. Revenirea la vize ar urma să aibă caracter temporal, scrie site-ul europarl.europa.eu.

Nemulțumirea europenilor a pornit de la faptul că cetățenii din România, Bulgaria, Croația, Cipru și Polonia nu pot intra pe teritoriul american fără o viză, în timp ce cetățenii SUA pot călători fără restricții în toate statele europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ