O femeie care si-a ucis sotul abuziv a fost gratiata de Francois Hollande

0
112
manifestantes-demandent-liberation-jacqueline-sauvage

In 2014, Jacqueline Sauvage a fost condamnata la zece ani de închisoare pentru ca si-a ucis sotul, Norbert Marot, cu o pusca de vanatoare. În timpul procesului, ea a dezvaluit faptul că a îndurat zeci de ani de abuz din partea lui, la fel si copiii săi, pe care acesta i-a agresat sexual.

Președintele François Hollande a gratiat-o miercuri, după ani de proteste și petiții în numele ei, scrie The New York Times.

Sauvage l-a ucis cand acesta a trezit-o din somn lovind-o peste fata si i-a cerut sa-i pregateasca cina. Ea s-a dus sa ia pușca de vânătoare din dulap si l-a împușcat in timp ce Marot bea whisky pe terasă. Sauvage era casatorita de la 18 ani și era înstrăinata de familia ei, care l-a respins pe soț. În micul sat La Selle-sur-le-Bied unde traia, ea nu avea nici un prieten.

În timpul procesului, două dintre fiicele ei au mărturisit că Marot le-a abuzat sexual și l-a abuzat si pe fratele lor Pascal, care s-a sinucis cu o zi înainte ca Sauvage sa isi impuste sotul. Ea a fost întrebata în mod repetat de ce a așteptat atât de mult să-l omoare pe soțul ei și nu a putut să vină cu un răspuns care sa satisfaca juriul. Avocatii sai spun ca instanta nu a inteles pe deplin ce face abuzul dintr-o persoana izolata si ca definiția „auto-apărarii” s-ar putea schimba in functie de circumstanță.

Într-o declarație cu privire la caz, biroul președintelui a scris:” Președintele Republicii a considerat că locul doamnei Sauvage nu mai este în închisoare, ci cu familia ei,” scrie jezebel.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ