Grevă generală a angajaților de la metroul din Londra pentru 24 de ore – VIDEO

0
108

Angajaţii de la metroul din Londra au declanşat duminică seară o grevă de 24 de ore, care poate fi continuată, după eşecul discuţiilor legate de reducerea numărului de posturi şi de ghişee din staţii, relatează AFP.

Mişcarea de protest a început la ora locală 18.00 şi majoritatea staţiilor din centrul capitalei britanice au fost închise.

The London tube strike is causing travel chaos for commuters this morning

Posted by Daily Mail on Sunday, January 8, 2017

Călătorii au fost avertizaţi de vineri că funcţionarea metroului va fi „afectată pe scară largă” duminică seară şi întreaga zi de luni din cauza acestei greve, fiind posibilă o suprasolicitare a autobuzelor şi transportului feroviar metropolitan.

Potrivit celor două sindicate care au lansat apelul la grevă, 900 de posturi „cruciale pentru securitatea staţiilor” au fost suprimate, iar propunerile pentru noi angajări nu sunt suficiente.

Greviştii denunţă în special eliminarea ghişeelor de vânzare a biletelor în staţii, înlocuite de distribuitoare automate.

„Această grevă va reprezenta un inconvenient major pentru călători şi turişti”, şi-a exprimat regretul primarul Londrei, Sadiq Khan, pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Agerpres

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ