Ex-președintele Iranului este acum cioban

0
139

Fiind președinte, el mergea la serviciu cu autobusul, iar soția lui lucra ca servitoare într-o medresă.

În timpul mandatului său:

1. Televiziunea americană FoxNews l-a întrebat pe președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad: „Când vă uitați dimineața în oglindă, ce cuvinte vă spuneți?” El a răspuns: „Eu văd în oglindă un om și îi spun: „Ține minte că ești doar o slugă”.

2. Când a intrat pentru prima dată în biroul prezidențial, Ahmadinejad i-a uimit enorm pe toți prin faptul că a donat covoarele iraniene (persane) scumpe unei moschei din Teheran și le-a înlocuit cu covoare obișnuite și ieftine.

3. Când a devenit președinte, el a făcut o declarație a bunurilor sale: un automobil Peugeot 504 (modelul anului 1977) și o căsuță veche, moștenită de la tatăl său cu 40 de ani în urmă, situată într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Teheran.

4. Unul dintre lucrurile, care i-a șocat pe angajații administrației, a fost geanta, cu care președintele venea zilnic și în care se afla micul lui dejun — câteva sandwichuri sau pâine cu ulei de măsline și cașcaval, pregătite de soția sa.

5. Deseori îi ajuta pe măturătorii de stradă să măture străzile din cartierele, în care el locuiește și lucrează.

6. De fiecare dată când se caza în hotele, el cerea să nu i se dea o cameră cu pat mare, deoarece nu iubește să doarmă pe pat, ci pe o saltea așezată pe podea, învelindu-se cu o plapumă.

7. În timpul mandatului său, când un ministru era desemnat, acesta trebuia să semneze un act format din multe puncte, printre care se afla un enunț despre faptul că el trebuia să rămână sărac și că toate economiile lui personale și cele ale rudelor lui vor fi verificate.

8. El nu primea salariul prezidențial, explicându-și poziția prin faptul că toate bogățiile trebuie să aparțină poporului și el apără acest adevăr.

9. El își câștiga pâinea doar din activitatea sa didactică din cadrul universității.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ