Donald Trump vrea o “anchetă majoră” privind frauda la vot

0
118

Noul preşedinte american Donald Trump a anunţat miercuri pe Twitter că cere „o anchetă majoră” privind frauda la vot şi că ar putea cere consolidarea procedurilor de vot, relatează AP și CNN.

 

Casa Albă a anunţat marţi seară că preşedintele Donald Trump crede că milioane de persoane au votat ilegat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Totuşi, miliardarul republican nu a prezentat până în acest moment nicio dovadă concretă pentru a-şi susţine acuzaţiile, care au fost dezminţite în urmă cu mai multe luni de autorităţile americane.

Donald Trump susţine că a pierdut votul popular din cauza imigranţilor ilegali, care nu au drept de vot, deşi a primit cu peste 2,7 milioane de voturi mai puţin decât contracandidata sa democrată.

Pe lângă faptul că am câştigat votul electorilor, am câştigat şi votul popular, dacă excludem milioanele de oameni care au votat ilegal”, a declarat preşedintele SUA.

Niciun studiu nu a găsit vreo dovadă pentru a susţine o fraudă electorală în masă. Se pare că este mai probabil ca un american să fie lovit de un fulger decât să fraudeze alegerile prezidenţiale, potrivit CNN.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ