Comisia Europeană, avertisment dur pentru România după ordonanța care modifică Codul Penal

0
117

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adresează un mesaj dur către București, după ce Guvernul Grindeanu a modificat prin OUG Codul Penal.

„Lupta contra corupției trebuie să avanseze, nu să facă pași înapoi. Urmărim cu mare preocupare ultimele evenimente din România. Ireversibilitatea progreselor înregistrate în lupta anti-corupție este esențială pentru Comisia Europeană în luarea unei decizii privind încetarea monitorizării prin Mecanismul de Verificare și Cooperare. Raportul publicat săptămâna trecută a consemnat realizările procurorilor și judecătorilor în lupta contra corupției înalte.

eMAG – Samsung Blue Week – 31 ianuarie – 6 februarie

În același timp, e clar că orice pași care subminează acest progres sau care au efecte asupra slăbirii sau eliminării corupției ca și infracțiune vor avea un impact asupra viitoarelor rapoarte. Comisia avertizează împotriva acestor regrese și va analiza ordonanța de urgență privind Codul Penal și legea privind grațierea”, se arată într-o declarație de presă a președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ