O afacere colosala din Statele Unite va avea un impact major asupra PRO TV-ului

0
118

Gigantul american de telecomunicatii AT&T a anuntat ca va cumpara compania Time Warner care detine televizunile HBO si CNN precum si compania producatoare de filme si productii tv, Warner Brothers.

In anuntul oficial facut sambata seara de gigantul telecom se arata ca At&T va plati 107.5 dolari pentru fiecare actiune a Time Warner, ceea ce inseamna un total de 85.4 miliarde de dolari iar, daca adaugam si datoriile Time Warner ce vor fi preluate de cumparator, ajungem la o suma de vanzare de 108.7 miliarde de dolari, noteaza Reuters.

 

Daca afacerea va primi girul Consiliului Antitrust American, aceasta va deveni cea mai mare de anul acesta din toata lumea. Cum Time Warner are actiuni in CME, compania mama a PRO TV, lucrurile pot deveni extrem de complicate pentru postul generalist amintit, mai multi analisti din piata spunand ca AT&T nu are planuri de dezvoltare in Europa.

„Ce inseamna pentru Pro TV o posibila fuziune TimeWarner – AT&T: Daca Time Warner se vinde catre AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde actiunile pe care TW le are in CME pentru ca AT&T nu opereaza decat in SUA si Mexic, iar in planurile lor de dezvoltare Europa nu exista (focus pe India, China si America Latina)”, scria Orlando Nicoara pe blogul sau in urma cu cateva zile. Acesta este fost director general al trustului Mediafax.

sursa: aktual24.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ