După 19 zile de agonie, inima Dianei s-a oprit. În ciuda unui tratament corect, meningita a răpus-o! Care sunt primele semne ale bolii

Diana Ghișoiu, tânăra de 24 de Sibiu aflată în moarte cerebrală de aproape 3 săptămâni, s-a stins, noaptea trecută. Diana fusese diagnosticată cu meningită cu doar câteva zile înainte de a intra în moarte cerebrală. Devastată de durere, familia fetei a luat o decizie importantă.

După 3 săptămâni de luptă, inima Dianei Ghișoiu a cedat. Tânăra a făcut stop cardiorespirator, în nopatea de joi spre vineri. Ea era internată pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă încă din 6 ianuarie, atunci când a intrat în moarte cerebrală. 

Diana a rezistat până acum datorită aparatelor la care era conectată. „Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. În această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală”, au declarat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

În ciuda dignosticului corect, nu s-a putut face nimic pentru ea

Două spitale au diagnosticat-o pe Diana cu meningită. Deși a avut parte de cele mai bune tratamente, cu medicamente de ultimă generație, evoluția bolii a fost galopantă. 

Mama Dianei a declarat pentru oradesibiu.ro că nu dorește autopsia. În mod normal, se face autopsie oricărui pacient care se sfârşeşte în spital. Legea dă posibilitatea aparţinătorilor să ceară în scris, scutirea de autopsie a celui decedat în spital.

Care sunt primele simptome ale meningitei?

 „Sunt nişte semne: dureri puternice de cap cu febră, cu retoare ce ceafă, nu poţi să mişti capul şi nu suporţi lumina, nu mai stai o secundă”, a explicat directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, întrebat care sunt primele semne ale unei posibile meningite.