Două turiste scandinave au fost găsite moarte, cu gâtul tăiat

Două tinere scandinave de 24, respectiv 28 de ani au fost găsite moarte, cu gâtul tăiat, în satul turistic Imlil, din Munţii Atlas, în Maroc. Fetele fuseseră avertizate de familie să nu meargă în expediţie în acea zonă. 

Louisa Vesterager Jespersen, în vârstă de 24 de ani, din Danemarca şi norvegianca Maren Ueland, în vârstă de 28 de ani, au fost găsite moarte, în satul turistic Imlil, din Munţii Atlas, în Maroc.

Un suspect a fost arestat după uciderea celor două femei scandinave, în Maroc, a afirmat Ministrul de Interne. Alte persoane au fost identificate şi bănuite să participe la actul criminal, au declarat oficialii marocani.

Tinerele au fost găsite într-o zonă montană izolată, la 10 kilometri de satul turistic Imlil din Munţii Atlas, cu semne de violenţă pe gât, cauzate de un dispozitiv de tăiere, a relatat Ministrul de Interne.

Cele două tinere studiau „Activităţi în aer liber şi Îndrumări culturale la un colegiu din satul Bo, din Telemark, Norvegia.

Mama lui Maren a declarat în presă că „fetele luaseră toate măsurile de precauţie înainte de a se angaja în călătorie”. Ea a povestit că cele două se pregăteau să se întoarcă pentru a sărbători Crăciunul în familie.

Familia lui Vesterager Jespersen a fost complet şocată la aflarea cumplitei veşti, mai ales că au avertizat-o pe aceasta să nu meargă în Maroc, dată fiind „situaţia haotică de acolo”.

„Am văzut că erau doi ofiţeri de poliţie la uşă, ştiam ce s-a întâmplat. Am clacat” a povestit mama lui Vesterager. 

Cele două tinere erau descrise ca fiind aventuroase şi întotdeauna pozitive de familie. Cei dragi aşteptau venirea lor acasă de sărbători pentru a petrece Crăciunul împreună.