Melodia „Zorba Grecul” cantata si dansata pe o strada din Ottawa, Canada

0
176

Zorba Grecul, cunoscut și sub titlurile Alexis Zorba și Viața și peripețiile lui Alexis Zorbas,este un roman existențialist scris de autorul cretan Nikos Kazantzakis și publicat pentru prima oară în 1946 de Editura Dimitrakos din Atena. El descrie relația specială de prietenie care se formează între un tânăr intelectual grec care încearcă să scape de viața sa monotonă și plictisitoare prin luarea în exploatare a unei mine de cărbune și un miner bătrân și exuberant pe nume Alexis Zorbas.

 

Romanul a fost adaptat în 1964 într-un film omonim de succes regizat de Michael Cacoyannis, iar în 1968 într-un musical intitulat Zorba.

Inca o data muzica ii aduce pe oameni impreuna. Un singur om a cerut sa i se cante pentru ca a vrut să danseze .. Și fără nici un fel de convingere toți ceilalți s-au alăturat lui .. Magnific. Muzica este un limbaj universal, avem nevoie de mai multa muzica în viața noastră de azi.

Spartul farfuriilor de la sfarsit inseamna sa dam deoparte toate grijile,frustarile noastre,sa le „spargem”, si sa ne bucuram de dragostea de viata.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ