Destin frânt! Un copil de șase ani, ucis de o butelie de oxigen! Medicii n-au mai putut face nimic pentru el

Un copil de numai șase ani din Hunedoara a fost ucis de o butelie de oxigen, care a zburat zeci de metri şi l-a lovit în cap. Un vecin încerca să dezmembreze tubul de metal găsit la gunoi şi să-l vândă la fier vechi. Când l-a lovit cu un ciocan, recipientul a sărit în aer. Băiatul trecea întâmplător prin zonă. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional! 

Băiatul de şase ani tocmai se întorcea de la magazin, când, în dreptul tomberonului, un vecin care găsise o butelie de oxigen a făcut manevra fatală. Aîncercat să desfacă robinetul, crezând că este din cupru, dar, când l-a lovit, recipientul a zburat mai bine de 70 de metri, din cauza presiunii din interior. Tubul metalic, lung de 40 de centimetri, l-a rănit grav pe copil la cap şi la umăr.

Un vecin l-a dus pe băiat la spital cu maşina, înainte să ajungă ambulanţa. Însă medicii nu l-au mai putut salva.

”A avut un traumatism la membrul superior și un traumatism cranian. Cu toată echipa de intervenție, nu am reușit să-l readucem la viață. Era decedat.”, a declarat dr. Iulian Talfeș, specialist urgență. 

Recipientul ar fi, de fapt, un stingător de maşină. Un model foarte vechi, format dintr-o butelie cu pulbere care are ataşată o alta, cu oxigen. Grav este că nu există nicio lege care să le interzică oamenilor să arunce astfel de tuburi periculoase la gunoi.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul comitereii infracţiunii de ucidere din culpă. Bărbatul care a declanşat totul este în acest moment la audieri şi riscă să fie arestat