Criminalul Esterei, fetiţa abuzată şi omorâtă la Baia Mare, este în libertate la 7 luni de la tragedie

Criminalul Esterei, fetiţa abuzată şi omorâtă la Baia Mare, este în continuare în libertate, la mai bine de şapte luni de la tragedia care a îngrozit întreaga ţară.

Familia fetiţei de cinci ani, care a fost abuzată şi ucisă cu sânge rece între ruinele fostului combinat din Baia Mare, încă aşteaptă răspunsuri şi cere dreptate pentru micuţă.

La acea vreme, atunci când oribila faptă a fost intens mediatizată, autorităţile anunţau că au un cerc de suspecţi, fiind audiaţi sute de posibili suspecţi.

Anchetatorii au prelevat probe ADN de la sute de oameni, însă rezultatele au fost tot timpul negative.

Totuşi, probele ADN prelevate de la locul crimei au stabilit că ar fi vorba despre un adolescent.

S-a oferit chiar şi o recompensă de mii de euro pentru orice indiciu care ar putea duce la prinderea criminalului, însă fără niciun rezultat.Criminalul Esterei este în continuare în libertate, la mai bine de şapte luni de la comiterea crimei.

Cazul Esterei a îngrozit o ţară întreagă

În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai (noaptea de luni spre marţi), aproape de miezul nopţii, trupul Esterei a fost găsit în fostul combinat din Baia Mare.

Fetiţa în vârstă de 5 ani a dispărut de acasă pe 30 aprilie, însă familia a semnalat dispariţia la Poliţie abia după opt ore.

Spre miezul nopții (n.r. noaptea de luni spre marți) copila a fost găsită în zona Combinat a orașului Baia Mare. Fusese ucisă și, cel mai probabil, și violată.

Criminalul i-a zdrobit capul cu mai multe lovituri aplicate cu un corp dur. La o examinare preliminară, legiștii au descoperit multe fracturi craniene produse cu un corp dur, dar și urme ale unui abuz sexual ce indică un viol. Leziunile de la cap, gravele fracturi, i-au provocat moartea extrem de brutală”, au declarat atunci surse din rândul anchetatorilor.

Au urmat zile întregi de anchetă, scandaluri în cartierul în care familia Esterei locuieşte şi sute de oameni în alertă pe străzile din Baia Mare.

Totul pentru prinderea criminalului. Din nefericire, astăzi, ancheta în dosarul morţii Esterei bate pasul pe loc, iar criminalul este în continuare în libertate, la mai bine de şapte luni de la crima care a îngrozit România.