Clipe de groază pentru Sorin, un şofer român atacat în Franţa pe şosea, de „vestele galbene”

Clipe de groază pentru Sorin, un şofer român atacat în Franţa pe şosea, de „vestele galbene”. Românul venea din Anglia şi violenţele asupra lui au fost filmate. El s-a temut pentru viaţa lui, după ce a stat mai mult de optsprezece ore prins într-o blocadă a protestatarilor francezi.

Sorin conducea din Marea Britanie în Spania duminica trecută, când a fost oprit chiar înainte de Narbonne, în sud-vestul Franței. Românul de 31 de ani a spus pentru Euronews că a întâlnit mai multe blocade în timp ce a condus prin Franța și a fost ținut timp de 15 minute la fiecare.

Dar, la Narbonne, a fost ceva diferit de la început.„, a spus el. „Când am ajuns acolo băieții aruncau paleți și anvelope în fața vehiculelor noastre. A existat violență de la început.

Sorin a stat 18 ore blocat pe autostradă şi s-a temut pentru viaţa lui

Sorin a fost oprit în blocaj la ora 11:00, duminică, alături de aproximativ 30 de vehicule, şi i s-a permis să plece abia luni la ora 7.30. El spune că a sunat de două ori poliția franceză în primele ore ale zilei de luni și le-a spus că nu se simte în siguranță. „Mi-au spus că nu pot face nimic, pentru că au fost greve în toată țara.”, a adăugat el.

Jumătate de oră mai târziu, un van a încercat să se întoarcă şi să scape din blocadă, dar l-au oprit cu o altă mașină și au avariat vagonul.

Parbrizul frontal al camperului a fost distrus violent, totul fiind filmat. El a spus de data aceasta că poliția a sosit în 10 minute și a luat victima deoparte, fără ridice pe niciunul dintre atacatori.

După ce am văzut ce sa întâmplat cu tipul ăla, m-am temut de siguranța mea.„, a adăugat el. „Ei au dreptul să protesteze, dar poliția și autoritățile franceze trebuie să garanteze siguranța oamenilor, nu?