Cinci familii în doliu după accidentul din Vadu Moldovei. Cum s-a produs tragedia de pe E 85

Şoseaua Morţii îşi confirmă încă o dată renumele sumbru. Cinci tineri, printre care unul minor, au murit pe Drumul European E85, în judeţul Suceava, într-un accident extrem de violent. Maşina în care aflau cei cinci prieteni a intrat sub un tir, după ce şoferul, un tânăr de 21 de ani, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat pe contrasens. Ar fi avut viteză mare, spun martorii..

Ora 2 şi 30 de minute. În mijlocul nopţii, un autoturism goneşte cu viteză pe Drumul European E85 – şosea cunoscută deja pentru nenumăratele tragedii. Cinci tineri, printre care şi un minor, erau în interior. Se întorceau acasă de la un local, când drumul le-a fost curmat.

În localitatea Vadu Moldovei, şoferul de 21 de ani pierde controlul volanului într-o curbă la dreapta, pe şoseaua acoperită de polei, şi intră pe contrasens. A urmat un impact devastator.

Prinşi în mormanul de fiare, tinerii nu au avut nicio şansă la viaţă. Au murit pe loc în autoturismul rupt în două după ce autotrenul a trecut peste el şi l-a târât zeci de metri până într-un şanţ.

Localnicii au auzit bubuitura şi au sunat la 112. Mai multe echipaje de pompieri şi medici au intervenit la faţa locului, dar salvatorii nu au mai putut face nimic. Zeci de minute s-au chinuit pompierii să scoată trupurile victimelor.

Şoferul tirului a scăpat nevătămat. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia.