Cel puțin 70 de morți, în urma unui incendiu devastator izbucnit într-un imobil de locuințe!

Cel puțin 70 de persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu ce a izbucnit într-un imobil de locuit din orașul vechi al capitalei Dhaka servind, de asemenea, ca depozit de produse chimice, au anunţat joi pompierii, transmite AFP.

Un bilanţ precedent anunţase 41 de morţi. Incendiul a izbucnit de la o butelie de gaz și s-a propagat rapid în întreaga clădire, care era situată în cartierul central Chawkbazar și în care erau depozitate produse chimice inflamate, potrivit informațiilor făcute publice de  şeful serviciului naţional de pompieri, Ali Ahmed

Flăcările au cuprins ulterior patru imobile din vecinătate unde, de asemenea, erau depozitate produse chimice, granule de plastic şi spray-uri cu aerosoli.

„A fost o busculadă când a izbucnit incendiul. Oamenii nu puteau să fugă”, a povestit Ahmed explicând că străzile cartierului sunt foarte înguste.

Un alt responsabil al serviciilor contra incendiilor a declarat că incendiul, care s-a declanşat miercuri la orele 22.40 (16.40 GMT), se află sub control, dar încă nu a fost stins complet, în pofida eforturilor a peste 200 de pompieri mobilizaţi.

„Va mai dura, pentru că nu este un incendiu obişnuit”, produsele chimice extrem de combustibile accentuând caracterul său devastator, a subliniat şeful serviciului naţional de pompieri.

Cel puţin 45 de persoane au fost rănite, a declarat, pe de altă parte, un inspector de poliţie în misiune la spitalul universitar din Dhaka, potrivit Agerpres. 

Un incendiu similar, într-un imobil unde erau depozitate produse chimice, a mai lovit oraşul Dhaka în 2010 şi a făcut 120 morţi, notează AFP