Avea 11 ani când a fost aruncat în închisoare, pentru crimă! Povestea incredibilă a copilului acuzat pe nedrept

Avea doar 11 ani când a fost judecat ca un adult și aruncat în închisoare, acuzat că și-ar fi omorât mama vitregă. După 7 ani petrecuți în spatele gratiilor, uitat de lume, a fost eliberat. De atunci, viața lui a a avut un singur scop: să-și dovedească nevinovăția.

Jordan Brown era un copil ca oricare altul. Era vesel, plin de energie, avea toată viața în fața lui. Dar destinul lui s-a schimbat drastic în momentul în care a fost smuls din brațele tatălui său și condamnat la 9 ani de închisoare pentru uciderea mamei sale vitrege.

„Ce mi s-a întâmplat mie a fost o mizerie. Vreau să știe lumea că sunt nevinovat”

În 2009, Jordan Brown, un copil de doar 11 ani, a fost acuzat de uciderea lui Kenzie Houk, mama lui vitregă, însărcinată în opt luni și jumătate. Polițiștii erau convinși că băiatul se furișase în dormitorul femeii, în timp ce aceasta dormea și a ucis-o cu sânge rece.

Conform anchetatorilor copilul s-ar fi furișat în camera în care dormea Kenzie, ar fi împușcat-o cu pușca primită de la tatăl lui și ar fi plecat liniștit la școală.

Trupul femeii a fost descoperit într-o după-amiază, dupe ce muncitorii veniți să facă reparații în curtea familiei au văzut-o pe fiica victimei plângând pe treptele casei, spunând ca mama ei era moartă.

Poliția l-a luat în toiul nopții

Următoarea noapte, durerea familiei a fost întreruptă de sunetele pumnilor dați de polițiști în ușă. Veniseră să îl aresteze pe copilul de 11 ani.

„M-au pus pe bancheta din spate a mașinii și m-au dus la secție. M-au ținut acolo câteva ore și apoi m-au trimis direct în arest. Nu înțelegeam ce mi se întâmplă, nimeni nu voia să îmi explice nimic.”

A stat închis 3 ani, în așteptarea procesului. În tot acest timp, tatăl lui Jordan a condus zilnic câte 150 de kilomteri pentru a fi alături de fiul lui. 

Nu am avut timp să plâng moarte soției mele și a bebelușului nenăscut. Mi-am concentrat toată atenția pe fiul meu. Trebuia să îl ajut, doar e copilul meu!

L-am întrebat de atâtea ori dacă el a ucis-o. I-am zis că era în regulă, că accidente groaznice se petrec zi de zi. Dar povestea lui nu s-a schimbat niciodată. Îmi spuea că e nevinovat și felul în care descria acea dimineață era identic, de fiecare dată. Eram convins că fiul meu nu îmi ucisese soția”, a povestit tatăl lui Jordan.

Condamnat la 9 ani de închisoare

La doar 11 ani, Jordan a fost condamnat la 9 ani de închisoare, pentru crimă. În perioada în care a fost închis, a învățat să cânte la chitară și să joace baschet.În 2016, după 7 ani după gratii, a fost eliberat. Acum începea bătălia finală.

Ultima bătălie – anularea verdictului 

În iulie 2018, Jordan a renăscut, devenind un om NEVINOVAT. Instanța a hotărât că procurorii nu au reușit să dovedească, fără urmă de îndoială, că băiatul de 11 ani își ucisese mama vitregă. Verdictul inițial a fost anulat, iar Jordan achitat.

„Eram fericit, în sfârșit! Am simțit că o greutate uriașă mi-a fost luată de pe umeri. M-am trezit dintr-un coșmar de 9 ani și jumătate”